Parque Natural del Cadí-Moixeró

El Parc Natural del Cadí-Moixeró situat al Pirineu Català, és el segon parc més gran de Catalunya. Els seus atractius principals son els impressionants paisatges; la seva gran diversitat en quan a geologia, flora i fauna; i els vestigis històrics, cultura i etnografia dels seus habitants i poblacions. Paisatges espectaculars com la cara nord del Cadí, els vessants rocallosos del sud del Moixeró o la imponent silueta del Pedraforca, a més d’una infinitat de racons de gran bellesa.

La geològica abasta vulcanisme, erosió glaciar, fenòmens càrstics, fòssils i minerals, alguns d’ells explotats industrialment com una mina de petroli, de manganès o de carbó.

La flora acull més de 1.500 espècies d’arbres, arbustos i plantes amb flor. Extensos boscos de pi, avets, roures o faig, que canvien de colors amb les estacions, i prats subalpins que a l’estiu s’omplen de petites flors.

La fauna té també una gran diversitat, trobant-se espècies mediterrànies, centreeuropees o eurosiberianes molt a prop unes de les altres, amb especial interès per la fauna forestal i la d’alta muntanya.

Sense oblidar l’interès de la cultura i la vida a la muntanya dels habitants dels 17 municipis del parc, amb molts vestigis històrics (ermites, ponts i viles medievals, camins, esglésies…), tradicions, festes i multitud de manifestacions culturals, gastronomia i equipaments museístics.

Per facilitar la visita el parc natural posa a disposició dels visitants una extensa xarxa de 430 km de senders per a totes les edats i condicions, equipaments adaptats per persones amb mobilitat reduïda, miradors, àrees de pícnic i el centre d’informació del parc a Bagà obert tot l’any.

 5 LLOCS DESTACATS

 1 Carrilet de La Pobla de Lillet-Jardins Artigues de Gaudí-Museu del Ciment-Les Fonts del Llobregat i Castellar de n’Hug
 2 Massís del Pedraforca-Saldes-Gósol
 3 Tuixent-Museu Trementinaires-Centre de Flora- La Vansa
 4 Martinet-Casa del Riu-Estana-Prat de Cadí
 5 Bellver de Cerdanya-Talló-Prat de Moixeró-Riu de Cerdanya

• SUPERFÍCIE
410 Km². Alçadesdes dels 800 metres de fons de les valls fins als 2.648 m del Puig Voltoró

• MUNICIPIS
Alàs i Cerc, cava, Josa i Tuixén, la Vansa, i Fórnols, Bagà, Castellar de n’Hug, Gisclareny, Gósol, Guardiola de Berguedà, Saldes, Vallcebre, Alp, Bellver de Cerdanya, Das, Montellà i Martinet, Riu de Cerdanya i Urús

• COMARQUES
Alt Urgell, Berguedà i Cerdanya

• ÈPOCA DE L’ANY
Tot l’any; a l’hivern, presència de neu en bona part del territori

• CENTRE D’INFORMACIÓ
Centre del Parc
Carrer de la Vinya, 1, 08695 Bagà

• ESPÈCIES

 Boix grèvol
 Moixera de guilla
 Julivert d’isard
 Gencianes i safrans de muntanya
 Orella d’òs
 Corona de rei

 Isard
 Marmota
 Trencalòs
 Mallarenga petita
 Tritó pirinenc
 Papallona Apol·ló

icona-parcs-12x12 PRINCIPALS ACTIVITATS TURÍSTIQUES

1. Senderisme per a totes les edats
2. Equipaments i itineraris adaptats per a persones amb molbilitat reduïda
3. Bicicleta de muntanya i bicicleta de carretera
4. Escalada al Pedraforca
5. Observació de flora
6. Sortides ornitològiques
7. Itineraris geològics
8. Raquetes de neu
9. Descoberta de romànic
10 Arqueologia industrial (ciment, petroli, carbó…)