PARCS NATURALS

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

El Massís del Montgrí, una de les siluetes més emblemàtiques de l’Empordà, és testimoni de la relació de l’home amb l’entorn des del paleolític fins a l’actualitat. Gràcies a la seva posició estratègica, hi trobem coves prehistòriques de fa 300.000 anys, com el Cau del Duc, però també restes de forns de calç, de paret de pedra seca, capelletes de pedra i l’ermita de Santa Caterina. Coronant el massís, trobem el Castell del Montgrí, un dels més imponents de la Costa Brava i que ofereix unes vistes sensacionals.

Les Illes Medes, antic refugi espiritual, militar i de pirates, ara és un espai protegit on nien aus i afloren espècies que busquen redós. L’arxipèlag, format per 7 illots, és una de les millors reserves de flora i fauna marines de la Mediterrània occidental gràcies a l’espectacular riquesa del seu fons marí i és un paradís per a submarinistes.

El riu Ter desemboca a la mar Mediterrània a la Gola del Ter, a 3 km de l’Estartit, culminant un recorregut de 208 km. A prop, hi trobem els aiguamolls del Ter Vell, la Pletera i les basses d’en Coll, un conjunt de llacunes costaneres i maresmes que és refugi de nombroses aus aquàtiques, les quals es poden observar des dels miradors. El riu, en el seu tram final, configura un bonic mosaic de colors creat a partir de canals i recs que parteixen els camps de cereals, d’arbres fruites i arrossars, ideals per gaudir a peu, en bicicleta o a cavall.

Parc acreditat amb:

Un compromís de col·laboració entre l’entitat i el territori de treballar per una gestió responsable, sostenible i de qualitat del turisme

LLOCS DESTACATS

Illes Medes

Massís del Montgrí

Aiguamolls del Baix Ter

Gola del Ter

Situat al bell mig de l’Empordà, el parc compta amb diferents elements de protecció que regulen espais terrestres i marítims d’una excepcional singularitat. Hi trobem 38 hàbitats naturals, 17 d’interès europeu i 4 prioritaris per a la seva conservació. La natura ha estat generosa amb aquest territori, que ens regala tres paisatges de gran bellesa: la muntanya, el mar i el riu i aiguamolls.

INFORMACIÓ D'INTERÈS

null

Superfície

6.155,20 ha de superfície terrestre i 2.039,99 ha de superfície marítima

null

Època de l'any

Tot l’any, en especial a l’estiu per la part marina

null

Municipis

Torroella de Montgrí i l’Estartit, Pals, Bellcaire, l’Escala, Palau-Sator, Ullà, Fontanilles i Gualta

null

Centre d'informació

Passeig del Port s/n Espigó de Llevant
17258 L’Estartit

null

Comarques

Baix Empordà i Alt Empordà

null

Contacte

972751701

 Ensopeguera
 Estàquia marítima
 Abellera fosca
 Lleteressa palustre
 Posidònia

 Corb marí emplomallat
 Àliga cuabarrada
 Nero
 Gorgònia roja
 Tortuga d’estany

 PRINCIPALS ACTIVITATS TURÍSTIQUES

1. Activitats aquàtiques

Submarinisme
Snorkel
Caiac
Flyfish
Fly board
Wakeboard
Skibus
Paddle Surf
Ski Nàutic
Jet ki
Vela
Vela lleugera
Excursions marítimes
Lloguer d’embarcacions

2. Activitats terrestres

Senderisme
BTT
Cicloturisme
Golf
Segways
Vols en globus
Làser Aventura
Parc d’Aventura