Bicicleta per a tots els gustos a la Costa Brava i Pirineu de Girona

Més enllà dels grans recorreguts amb bicicleta de carretera i de muntanya també hi ha altres alternatives i serveis per descobrir les comarques de Girona sobre rodes. Bicicleta elèctrica, lloguer de material per un dia, rutes personalitzades, allotjaments especialitzats… Us presentem algunes propostes per organitzar la vostra escapada al vostre gust per les comarques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona!

Crèdit: Centre Logístic de Bicicletes

Bicicleta elèctrica

Si no teniu ganes de suar ni de cansar-vos gaire i sou dels que creieu que les vacances són per fer repòs, la bicicleta elèctrica és una opció ideal! Us permetrà recórrer camins i descobrir espais d’una manera diferent. A més, sigui quina sigui la vostra condició física, la podreu conduir sense problemes. Projectes com Burricleta, eBici o Cicle JK, us ofereixen el lloguer o la compra de bicicletes elèctriques a més de diverses rutes autoguiades amb GPS per espais d’interès de la zona. Un exemple és la proposta que podeu fer amb burricleta guiada per historiadors sobre el viatge que Cristòfor Colom va fer des de Pals, a la Costa Brava, cap a Amèrica.  Us atreviu a descobrir la història damunt de la bici?

Crèdit: Burricleta

Lloguer de bicicletes

Si preferiu pedalar de valent però no voleu carregar amb la bicicleta durant tot el viatge o simplement no disposeu de bicicleta, sempre podeu llogar-ne una a qualsevol dels diversos establiments de la zona, ja sigui per anar per carretera o per anar per muntanya. D’aquesta manera podeu organitzar una sortida d’un dia o més pel vostre compte. Us proposem llogar una bicicleta i deixar-vos portar per Girona i pels paratges naturals de la Vall de Sant Daniel de la mà del Centre Biker Girona. Una manera diferent de fer turisme!

Rutes personalitzades

Per descobrir el territori sobre dues rodes una bona opció és la de reservar una ruta ja organitzada o personalitzada al vostre gust, d’un o més dies. L’Empordà, la Garrotxa, Girona… desenes de carreteres i camins us esperen, ja sigui per carretera o muntanya i per a tots els nivells. Aquí podeu consultar empreses especialitzades en propostes de rutes amb bicicleta. Una d’elles és la d’un cap de setmana de ruta autogiada pedalant per la Vall d’en Bas amb activitats i allotjaments inclosos, organitzada per l’Agència de Turisme Medioambiental (ATMA). Ja sigui amb amics o família, una bona opció que combina esport i turisme!

Crèdit: Pere Duran

Allotjaments adaptats

I tant si decidiu llogar bicicletes com dur les vostres podeu allotjar-vos a qualsevol dels allotjaments bike friendly de la zona amb instal·lacions condicionades per a ciclistes i que també organitzen activitats sobre dues rodes. Una proposta engrescadora és la d’enllaçar els Pirineus amb la Costa Brava allotjant-vos als quatre Albergs de la Costa Brava Pirineu de Girona passant per Sant Joan de les Abadesses, la Vall d’en Bas, Banyoles i Llançà.