Costa Brava i Pirineu de Girona, el paradís cicloturista

Una altra manera de conèixer el territori és a través del cicloturisme d’alforja, una opció que s‘adapta a tots els nivells i que us permetrà descobrir racons secrets i recórrer camins des de la Costa Brava fins als Pirineus de Girona. Vies verdes, Pirinexus, la Ruta del Ter i el Baix Empordà; us proposem quatre rutes per etapes per fer i desfer al vostre gust!

Bikecat&ThePLanetD

Crèdit: Bikecat&ThePLanetD

Vies Verdes, l’antiga xarxa de vies del tren

La xarxa de vies verdes te origen en els traçats de les vies del tren que antigament unien els pobles i la seva indústria. En total en són cinc i sumen 140 quilòmetres des de la costa fins al cor dels Pirineus. La dificultat és mínima i apte per a totes les condicions físiques. Tota la xarxa travessa cinc comarques i una trentena de pobles i espais naturals com el Prepirineu, la zona volcànica de la Garrotxa, la vall del Ter, les deveses de Salt i Girona, el territori proper a les Gavarres i la costa mediterrània. És un recorregut ideal per fer amb família, amics o fins i tot en solitari!

Nivell: baix

Distància: 140km

Crèdit: Jase Wilson

Crèdit: Jase Wilson

Pirinexus, una unió entre Catalunya i França

Us imagineu una ruta de 352 quilòmetres pedalables que connectin les comarques de Girona amb la zona francesa de parla catalana? Això és Pirinexus, una ruta circular transfronterera que creua 53 poblacions i circula per vies verdes, camins rurals i carreteres secundàries. És un recorregut sense pèrdua, perfectament senyalitzat i farcit de serveis i allotjaments adaptats per a ciclistes. Consta de quatre trams que podeu modificar lliurement al vostre gust. Del Voló a Palafrugell, des d’aquí fins a Olot, en direcció cap a Arles i acabant un altre cop al Voló. L’ideal és organitzar les etapes com millor preferiu i aprofitar per combinar la bicicleta amb la descoberta del territori.

Nivell: baix – mitjà

Distància: 353km

La Ruta del Ter, des de Setcases fins a Torroella de Montgrí

La Ruta del Ter segueix el curs del riu des del seu naixement a la zona d’Ulldeter, a Setcases, fins a la desembocadura a la gola del Ter, a Torroella de Montgrí. Són 218 quilòmetres amb la companyia del riu enllaçant el Pirineu, arribant a cotes de 2000m, fins a peu de mar a la Costa Brava. És una proposta pensada per completar en cinc o sis dies, però també es poden fer etapes per separat d’un dia o dos.  

Nivell: Mitjà – baix 

Distància: 218km

La xarxa de cicloturisme del Baix Empordà

El Baix Empordà amaga 250 quilòmetres de camins rurals perfectament senyalitzats i ideals per fer en bicicleta en un entorn segur. Circulareu per un recorregut molt ben segmentat que us permetrà fer i desfer el vostre propi itinerari i descobrir trams de l’antic carrilet, camps de conreu, pobles medievals, paisatges fluvials… una varietat de senders equipats amb tots els serveis necessaris per dedicar-vos només a pedalar i descobrir!

Nivell: baix

Distància: 250km

Allotjament i lloguer de bicicletes

Si la vostra idea és passar uns dies per les comarques de Girona i només voleu recórrer algun d’aquests trams un dia concret podeu llogar bicicletes en algun dels establimentsrepartits pel territori. Si preferiu enllaçar més d’una etapa o descobrir més d’una ruta podeu consultar l’oferta d’allotjaments adaptats per a ciclistes. D’una manera o altra segur que serà una gran experiència!