Els clubs nàutics i ports esportius de la Costa Brava, una porta al Mediterrani

La Costa Brava està farcida de clubs nàutics i ports esportius que ofereixen diverses activitats i dinamitzen la zona. En concret en són 17 repartits per tota la costa que, a més de desenvolupar els serveis habituals per a les embarcacions també tenen una proposta d’activitats. Tots ells es caracteritzen per la seva oferta d’instal·lacions d’alta qualitat i per l’interès en la protecció de l’entorn natural. Us presentem algunes de les activitats que podeu practicar-hi!

Crèdit: CGBTB

Crèdit: CGBTB

Vela

La vela és un dels esports més populars que es practiquen als centres nàutics de la Costa Brava. Gairebé tots compten amb escoles i cursos de vela i professionals que imparteixen aquesta disciplina. Així que, si us estàveu plantejant, ha arribat el moment de sentir el vent a la cara i jugar amb el vaivé de les onades! Alguns dels ports i centres que ofereixen aquesta activitat són: Club Nàutic Llafranc, Port Empuriabrava, Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Port de Roses, Club Nàutic Costa Brava Palamós, Club Nàutic Port d’Aro, Club Nàutic l’Escala, Club Nàutic Blanes, Club Nàutic Estartit, Club Nàutic Port de la Selva i Club Nàutic Llançà.
Sant-Pere-Pescador.-Windsurf.-CBGTB-Image-Archive

Crèdit: CGBTB

Lloguer d’embarcacions i excursions

Si preferiu navegar damunt d’una embarcació a motor teniu l’opció de llogar-ne una, amb o sense títol nàutic, i descobrir al vostre ritme l’entorn protegit de la Costa Brava. Sinó, també podeu apuntar-vos a alguna excursió per la reserva marina de les Illes Medes i el Parc Natural del Cap de Creus. Alguns dels centres on podeu realitzar aquestes activitats són el Club Nàutic l’Escala, Club Nàutic Port de la Selva, Club Nàutic Estartit i Port Empuriabrava.

Pesca esportiva

Si us animeu a realitzar aquesta activitat és necessària una llicència de pesca i una assegurança de responsabilitat civil. Al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols organitzen l’Escola d’Estiu de Pesca, tant per a principiants com per a persones amb experiència que volen perfeccionar les seves habilitats. Altres clubs on practicar aquesta activitat són el Club Nàutic l’Escala i el Club Nàutic Llançà.
A més a més d’aquestes tres activitats principals també podeu trobar-ne d’altres com stand up paddle, kitesurf, windsurf, rem, caiac…que s’adaptin millor als vostres gustos i necessitats, de ben segur que en trobeu alguna que us faci vibrar!