La Costa Brava, epicentre de la vela i el windsurf

Més enllà del caiac o el submarinisme, dues de les grans activitats que es poden realitzar a la Costa Brava, l’oferta és molt més àmplia. També podeu practicar la vela, el windsurf, el kitesurf o el paddle surf, esports d’aigua no tant habituals però igual d’emocionants. A més, aquest any diversos esdeveniments relacionats amb aquests esports aquàtics tindran lloc a la Costa Brava, us animeu a anar a veure’n algun?

Crèdit: CGBTB

Crèdit: CGBTB

Vela

Cavalcar damunt les onades impulsats pel vent. Sona bé, oi? Diversos clubs nàutics repartits per la Costa Brava ofereixen l’opció de provar aquesta activitat, i mai és tard per aprendre una cosa nova. A més, també existeix una opció de vela adaptada que permet a persones amb mobilitat reduïda gaudir també de la sensació de navegar.

I sense oblidar dos grans esdeveniments, un d’ells a Palamós, on cada any se celebra la segona regata amb més participants del món i és ja un referent en aquest àmbit. És el Palamós Optimist Trophy-Nations Cup que reuneix més de 500 regatistes de fins a 28 països diferents. I enguany, a Sant Pere Pescador, hi tindrà lloc també el Campionat Europeu de catamarà F18.

PWA World Tour. Sant Pere Pescador. CBGTB Image Archive

Crèdit: CGBTB

Windsurf

El windsurf és una modalitat d’esport a vela que consisteix en desplaçar-se damunt l’aigua sobre una taula amb una vela. Mantenir l’equilibri i deixar-se portar per la força del vent no és senzill i requereix esforç però la sensació de llibertat i l’adrenalina ho compensa tot. Diversos clubs de la Costa Brava ofereixen aquesta activitat i, enguany, a Blanes té lloc la Raceboard World Championship, una competició d’allò més emocionant. I a la Ballena Alegre té lloc el Campionat del Món de Windsurf. A més, el windsurfista català Marc Paré, doble campió del món sub-21, té la Costa Brava com a terreny de joc i entrenament.
ION CLUB Golf de Roses Kitesurf Action (6)

Kitesurf

Lliscar damunt les onades impulsat per un cometa que es mou amb el vent. Això és el kitesurf i podeu provar-lo al Kiteexperience de Sant Pere Pescador i al Càmping La Ballena Alegre de la Costa Brava.  Podeu apuntar-vos a un curs o, si ja en sabeu prou, llogar material i gaudir d’un dia amb el vent, el sol, les onades i la llibertat que ofereix el mar obert.
Sant-Pere-Pescador.-Windsurf.-CBGTB-Image-Archive_01

Crèdit: CGBTB

Paddle surf

A diferència dels altres esports, el paddle surf és una mica més relaxat i pausat, no fan falta onades per impulsar-se ni practicar-lo i per això es pot practicar tant a mar obert com en llacs i rius. Des d’un angle de visió elevat permet visualitzar millor tant el fons com la superfície del mar. A més, és perfecte per practicar-lo en família al no tenir límit d’edat, només cal saber nedar per si caus a l’aigua. És una bona manera d’iniciar el contacte amb el mar, per després fer el pas cap a esports més moguts, Kiteexperience i l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus són dos centres on podeu provar-ho.

Esquí nàutic

Una activitat clàssica en les aigües de la Costa Brava és l’esquí nàutic. Si us agrada esquiar damunt la neu a l’hivern, per què no fer-ho damunt l’aigua a l’estiu? No és exactament el mateix, però són de la família! A més, en només unes poques sessions ja notareu la sensació de velocitat sobre l’aigua. Podeu llogar tot el que necessiteu per practicar-lo a Medaqua, Bravamar i a Funtastic Empordà. Us animeu a provar-ho?