Les 10 immersions que no et pots perdre a la Costa Brava

Sota les aigües de la Costa Brava s’hi pot trobar tot un món ple de vida amb una flora i fauna d’allò més rica i variada. Reserves naturals, racons rocallosos, coves grans i lluminoses, turons submergits, prats de gorgònies multicolors, restes de vaixells naufragats, vistoses colònies de coral vermell… i molt més! La millor manera de descobrir-ho? Fent submarinisme o snorkel, us expliquem les 10 millors immersions per conèixer de més aprop tot aquest paradís gràcies als més de 40 centres especialitzats que et poden acompanyar en aquesta experiència. I si encara no sou capbussadors, animeu-vos a fer el curs de primer nivell i comenceu la vostra aventura subaquàtica!

 

Costa Brava. Snorkeling.�JordiChias. CBGTB Image Archive

Crèdit: Jordi Chias

Blanes

La Seca

Immersió amb sortida desde la platja. La Seca és una imponent roca que s’enlaira  dels -14 als -3 mts. Hi podem veure fins 4 canons del s XVI, fruit de diversos naufragis.  Rodejant-la,  trobarem una escletxa que ens du fins una petita xemeneia plena de vida.

Nivell:  Principiants

Centres:  Blanes-sub  www.blanes-sub.com

Costa Brava. �JordiChias. CBGTB Image Archive

Crèdit: Jordi Chias

Lloret-Tossa

Roca Muladera

Emblemàtica immersió coneguda també com la roca del Moro. Immersió que es realitza entre dues grans roques que arriben arran de superfície i formen un canó submarí ample i espectacular.

Nivell: Tots els nivells

Centres: Dolphin’s Diving Center http://dolphinsdivingcenter.com  i  Water-sports Cala Llevadó

Palamós

Boreas

El Boreas és un vaixell de la Segona Guerra Mundial enfonsat l’any 1989 per a la pràctica de la immersió. S’hi pot fer immersió entre els -20 i els -32 metres. Hi trobareu població de congres, sargs i llobarros.

Nivell: Avançat

Centres: H20 Diving Center,  Palamós Dive Center http://www.palamosdivecenter.com. ; Gidive  http://www.gidive.com

Llafranc i Calella

Ullastres

És una formació de tres muntanyes submergides. Les immersions comencen a partir dels 8 metres, amb desnivells, coves i passadissos estrets. Hi habiten meros, escòrpores, morenes i una gran quantitat de gorgònies.

Nivell: Principiant

Centres: Snorkel Diving Center, Triton Diving; Poseidon Diving Center www.poseidoncalella.com

MG_0799.David-Carbo

Tamariu

Canons de Tamariu

Són tres magnífiques barres submarines que s’estenen formant uns canals paral·lels, plens de gorgònies grogues i vermelles. Hi freqüenten els meros i les llagostes així com els bancs d’espets i, ocasionalment, peixos lluna.

Nivell: Avançat

Centres: Stollis Divebase

submarinisme

Aiguablava-Begur

Furió Fitó

Una de les formacions rocoses submarines més impressionants de tota la costa. Un enorme massís submergit que comença a -14m. amb base més enllà del 65m, on es possible fer immersions de tots els nivells on veure pràcticament tot tipus de peixos i organismes subaquàtics.

Nivell:  Tots els nivells

Centres:  Begur Dive http://www.begurdive.com

L’Estartit- Illes Medes

La Vaca

Reconeguda immersió de la reserva marina de les Illes Medes, inconfusible per les seves obertures àmplies i lluminoses, cobertes d’espectaculars gorgònies. No hi falta la increïble fauna de la reserva, des de majestuosos meros a colorits nudibranquis.

Nivell: Principiant

Centres: Les Illes, Unisub Estartit, Diving Center La Sirena, Neptuno, Medas Poseidon, Calypso Diving Estartit, El rei del mar, Xaloc Diving Center, Aquatica, Ocean Sub Estartit, Medaqua, L’Escola Nautic & Diving Lass-Dive www.lassdive.com

L’Escala

El Marmoler

Vaixell enfonsat, anomenat “El Marmoler” per la càrrega de marbre que duia i que encara descansa al fons del mar. Immersió imprescindible per a tots els submarinistes experts, ja que sembla talment que encara navegui, ara per un oceà de sorra. Fondària entre -36 i -40m

Nivell:  Avançat

Centres:  Dive Paradis http://www.diveparadis.com    Mateua Dive http://www.mateuadive.com

D070477

Roses

Cap Norfeu – El Gat

La immersió més apreciada i coneguda del sud del parc natural. Situada a la punta del Cap Norfeu, és un lloc molt ric tant en fauna fixa com en peixos. El fons comença a peu d’una paret rocosa a una desena de metres de profunditat i baixa fins al peu a uns 25 metres. Les parets cobertes de gorgònia vermella acaben en fons sorrenc.

Nivell: Tots els nivells

Centres: Roses Sub  www.rosessub.com Centre d’Immersió Roses www.cir-roses.com Eurodivers/Cala Jòncols  https://www.euro-divers.com/scuba-diving-spain   Cala Montjoi https://www.montjoi.com/ca/submarinisme/

_JCH7356

Cadaqués

Punta dels Farallons

És una immersió formada per un conjunt d’illots laberíntics i verticals plens de gorgònies vermelles i molt transitat per sards, corballs i bancs de peixos. La mar moguda sol atreure alguna tonyina o peix lluna i és possible trobar-hi corall.

Nivell: Avançat

Centres: Sotamar Diving Center.

Llançà-Colera

Punta dels Tres Frares

Petit golf on comença l’immersió a poca fondària, seguint després el caient irregular entre coral·ligen i gorgònies. Hi ha força vida i es molt vàlida tant per a capbussadors principiants com per a experimentats que vulguin seguir la paret descendent.

Nivell: Tots els nivells

Centres: Centre d’Immersió Cap de Creus   http://ca.cicapcreus.com/  Diving Center Colera  www.divingcentercolera.com

També podeu trobar centres a l’Escala (International Diving Center, Dive Paradis, Orca Diving Center i Mateua Dive), Roses (Roses Sub, Cala Montjoi, CIR, Euro-Divers Spain, Roses Dive Center), Llançà (CI Cap de Creus) o Colera (Diving Center Colera).

En la majoria dels centres podeu practicar també l’snorkelling per conèixer la fauna i la flora submarina més superficial i no tan profunda i viure una sensació igualment meravellosa.

Allotjament

Si el que voleu és passar uns dies per la Costa Brava i combinar submarinisme i activitats aquàtiques amb, per exemple, senderisme o ciclisme, podeu allotjar-vos en qualsevol d’aquests establiments ideals per passar uns dies amb amics o en familia.