Parc Natural del Cadí-Moixeró

El Parc Natural del Cadí-Moixeró, situat al Pirineu català, és el segon parc més gran de Catalunya. Els seus atractius principals són els impressionants paisatges que atresora, la seva extraordinària diversitat quant a geologia, flora i fauna i els vestigis històrics que s’hi han conservat, així com la cultura local i la riquesa etnogràfica dels seus habitants i poblacions. Entre els paisatges més espectaculars d’aquest espai natural destaquen la cara nord del Cadí, els vessants rocallosos del sud del Moixeró o la imponent silueta del Pedraforca, a més d’una infinitat de racons de gran bellesa.

En l’apartat geològic cal esmentar el vulcanisme, l’erosió glaciar, els fenòmens càrstics i els fòssils i minerals, alguns explotats industrialment, amb presència de mines de petroli, de manganès o de carbó.

La flora acull més de 1.500 espècies d’arbres, arbustos i plantes amb flor. Són particularment notables els extensos boscos de pins, avets, roures o faigs, que canvien de colors amb les estacions, i els prats subalpins, que a l’estiu s’omplen de petites flors.

La fauna es caracteritza també per una gran diversitat, amb espècies mediterrànies, centreeuropees o eurosiberianes situades molt a prop les unes de les altres, i amb una fauna forestal i d’alta muntanya d’especial interès.

LLOCS DESTACATS

Fonts del Llobregat - Castellar de n’Hug - Turó Galliner - Museu del Ciment

Massís del Pedraforca - Saldes - Gósol

Tuixent - Museu de les Trementinaires - Centre de Flora - la Vansa

Martinet - Casa del Riu - Estana - prat de Cadí

Tot això, sense oblidar l’interès que mereixen la cultura i la vida a la muntanya dels habitants dels 17 municipis del Parc, amb nombrosos vestigis històrics (ermites, ponts i viles medievals, camins, esglésies…), tradicions, festes, una multitud de manifestacions culturals i equipaments museístics i una rica gastronomia.

Per facilitar la visita, el Parc Natural posa a disposició del públic una extensa xarxa de 430 km de senders per a totes les edats i condicions físiques, amb instal·lacions adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, miradors, àrees de pícnic i el centre d’informació del Parc a Bagà, obert tot l’any.

INFORMACIÓ D'INTERÈS

null

Superfície

410 km². Altituds des dels 800 m al fons de les valls fins als 2.648 m del puig Vulturó

null

Època de l'any

Tot l’any; a l’hivern, presència de neu en bona part del territori

null

Municipis

Alàs i Cerc, Cava, Josa i Tuixén, la Vansa i Fórnols, Bagà, Castellar de n’Hug, Gisclareny, Gósol, Guardiola de Berguedà, Saldes, Vallcebre, Alp, Bellver de Cerdanya, Das, Montellà i Martinet, Riu de Cerdanya i Urús

null

Centre d'informació

Centre del Parc
Carrer de la Vinya, 1 · 08695 Bagà

null

Comarques

Alt Urgell, Berguedà i Cerdanya

null

Contacte

 Boix grèvol
 Moixera de guilla
 Julivert d’isard
 Gencianes i safrans de muntanya
 Orella d’òs
 Corona de rei

 Isard
 Marmota
 Trencalòs
 Mallarenga petita
 Tritó pirinenc
 Papallona Apol·ló

icona-parcs-12x12 PRINCIPALS ACTIVITATS TURÍSTIQUES

  1. Senderisme per a totes les edats
  2. Equipaments i itineraris adaptats per a persones amb mobilitat reduïda
  3. BTT i bicicleta de carretera
  4. Escalada al Pedraforca
  5. Observació de flora
  6. Sortides ornitològiques
  7. Itineraris geològics
  8. Raquetes de neu
  9. Descoberta del romànic
  10. Arqueologia industrial (ciment, petroli, carbó…)