Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, emplaçat a la comarca del Ripollès, comprèn les mostres més orientals, i properes al mar, d’alta muntanya del Pirineu axial català.

Es tracta d’un territori de gran diversitat paisatgística, fet que permet l’existència de molt variades i riques mostres d’estructures geològiques, ecosistemes, hàbitats i comunitats.

Algunes de les característiques més destacades del Parc Natural són la seva fauna singular d’alta muntanya, amb marmotes, isards, muflons, àligues daurades o trencalòs, i la seva gran diversitat florística, amb prats alpins florits, pastures d’alta muntanya, i boscos de pi negre. A nivell geològic, els entorns de la vall de Coma de Vaca ens ajudaran a entendre el glaciarisme i els diferents substrats, amb amples valls glacials i profunds engorjats fluvials, entre d’altres. 

Aquest és un Parc ramader, i aquest estil de vida aflora a cada racó i a cada vall. La presència de l’home a l’alta muntanya ve de temps immemorials, i bona prova d’això és la modulació del paisatge deguda al pastureig del bestiar domèstic, boví i oví principalment, però també equí i fins i tot porcí en certs moments de la història.

Parc acreditat amb:

Logo Europarc català

Un compromís de col·laboració entre l’entitat i el territori per treballar per una gestió responsable, sostenible i de qualitat del turisme.

LLOCS DESTACATS

Collet de les Barraques

Camí de la Retirada a Molló

Vall de Núria

Vall de Coma de Vaca

Circ d’Ulldeter

La recent gestió d’aquest espai d’alta muntanya com a Parc Natural ha permès, entre altres, desenvolupar divuit caminades per a trepitjar i entendre tots els valors d’aquest espai, amb els seus espectaculars miradors. En un espai d’elevada tradició excursionista, amb el primer refugi obert a la península Ibèrica, i alguns dels seus camins més emblemàtics, aquests 18 itineraris ens ajudaran a percebre els elements naturals i culturals més destacats del Parc. Us animem a venir a caminar!

INFORMACIÓ D'INTERÈS

null

Superfície

14.750 ha

null

Època de l'any

Tot l’any, però a l’hivern és cobert de neu

null

Municipis

Planoles, Ribes de Freser, Queralbs, Pardines, Vilallonga de Ter, Setcases, Molló

null

Centre d'informació

Queralbs
Plaça de l’ajuntament 4

Setcases
Plaça Major 1

null

Comarques

El Ripollès

null

Contacte

Email: pnterfreser.tes@gencat.cat

Tel. 667116811

  1. Senderisme
  2. Esquí de muntanya
  3. Contemplació