Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

El massís del Montgrí, una de les siluetes més emblemàtiques de l’Empordà, ha estat testimoni de la relació de l’home amb l’entorn des del paleolític fins a l’actualitat. Gràcies a la seva situació estratègica i geològica, s’hi han conservat coves prehistòriques de fa 300.000 anys, com el cau del Duc, però també restes de forns de calç i de parets de pedra seca, capelletes de pedra i l’ermita de Santa Caterina. Corona el massís el castell del Montgrí, un dels més imponents de la Costa Brava, que, a més, ofereix unes vistes sensacionals.

Les illes Medes, antic refugi espiritual, militar i de pirates, són avui dia un espai protegit on nien aus i afloren espècies que hi busquen redós. Gràcies a l’espectacular riquesa del seu fons marí, l’arxipèlag, format per set illots, és una de les millors reserves de flora i fauna marines de la Mediterrània occidental i està considerat un paradís per als submarinistes.

El riu Ter desemboca a la mar Mediterrània a la gola del Ter, a 3 km de l’Estartit, on culmina un recorregut de 208 km. A prop hi trobem els aiguamolls del Ter Vell, la Pletera i les basses d’en Coll, un conjunt de llacunes costaneres i maresmes en el qual es refugien nombroses aus aquàtiques, que es poden observar des dels miradors. En el seu tram final, el riu configura un bonic mosaic de colors creat a partir de canals i recs que delimiten els camps de cereals i arbres fruiters i els arrossars, ideals per gaudir d’una sortida a peu, en bicicleta o a cavall.

Parc acreditat amb:

Logo Europarc català

Un compromís de col·laboració entre l’entitat i el territori per treballar per una gestió responsable, sostenible i de qualitat del turisme.

LLOCS DESTACATS

Illes Medes

Massís del Montgrí

Aiguamolls del Baix Ter

Gola del Ter

Situat al bell mig de l’Empordà, aquest parc disposa de diversos elements de protecció que regulen espais terrestres i marítims d’una singularitat excepcional. En total hi trobem 38 hàbitats naturals, 17 dels quals són d’interès comunitari i 4 estan considerats com a prioritaris per a la seva conservació. La natura ha estat generosa amb aquest territori, que ens regala tres paisatges de gran bellesa: la muntanya, el mar, i el riu i els aiguamolls.

INFORMACIÓ D'INTERÈS

null

Superfície

6.155,20 ha de superfície terrestre i 2.039,99 ha de superfície marítima

null

Època de l'any

Tot l’any, en especial a l’estiu per a la part marina

null

Municipis

Torroella de Montgrí i l’Estartit, Pals, Bellcaire, l’Escala, Palau-sator, Ullà, Fontanilles i Gualta

null

Centre d'informació

Passeig del Port, s/n · Espigó de Llevant
17258 L’Estartit

null

Comarques

Baix Empordà i Alt Empordà

null

Contacte

972751701

 Ensopeguera
 Estàquia marítima
 Abellera fosca
 Lleteressa palustre
 Posidònia

 Corb marí emplomallat
 Àliga cuabarrada
 Nero
 Gorgònia roja
 Tortuga d’estany

 PRINCIPALS ACTIVITATS TURÍSTIQUES

1. Activitats aquàtiques

Submarinisme
Snorkel
Caiac
Flyfish
Flyboard
Wakeboard
Skibus
Paddle surf
Esquí nàutic
Jet ski
Vela
Vela lleugera
Excursions marítimes
Lloguer d’embarcacions

2. Activitats terrestres

Senderisme
BTT
Cicloturisme
Golf
Segway
Vols en globus
Làser aventura
Parc d’aventura